perjantai 4. maaliskuuta 2011

Luku-Varkaus -palkinnolle ehdolla seitsemän teosta

Jo 11:nnen kerran jaettavasta Lasten LukuVarkaus -palkinnosta kilpailee seitsemän teosta. Voittajan valitsee kuusihenkinen, 3-6-luokkalaisista lapsista koostuva raati ja voittaja julkistetaan kesäkuussa.

Ehdokasasettelusta päätti aikuisten esiraati, joka valitsi vuoden 2011 Lasten LukuVarkaus -kilpailuun seitsemän ehdokasta luettuaan lähes 90 kotimaista lasten ja varhaisnuorten romaania vuoden 2010 kirjasadosta.

Ehdokkaina ovat:

Reetta Aarnio: Virvatulen vartijat (Otava)

Johanna Arola: Henkka Henkari, pikku supersankari (LK-julkaisut)

Kirsti Ellilä: Reetta ja linnan vangit (Karisto)

Niina Hakalahti: Tuukka-Omar (Tammi)

Siri Kolu: Me Rosvolat (Otava)

Tuija Lehtinen: Vauhdin hurmaa, Vintiöt! (Otava)

Sari Peltoniemi: Kissataksi (Tammi)Johanna Arolan kirjaa lukuunottamatta Rouva Huu on arvioinut ehdolle asetetut teokset joko Lastenkirjahyllyssä tai Helsingin Sanomissa. Johanna Arolan toinen vime vuonna ilmestynyt lastenromaani, Lontoosta Laipanjärvelle, on esitelty Lastenkirjahyllyssä. Rouva Huu lupaa pikimmiten tutustua myös Henkka Henkariin.

On hienoa, että Luku-Varkaus -esiraati huomioi myös uudet pienkustantajat. Tietoista tahi ei, esivalintaraati valikoi vuosittain ehdolle myös entuudestaan hyvin tunnettuja lastenromaaneja (toissa vuonna Timo Parvelan ja Paula Norosen uusimmat Ella- ja Supermarsu -kirjat. Tänä vuonna hittikirjana on mukana Siri Kolun Me Rosvolat.

Rouva Huu iloitsee erityisesti Niina Hakalahden Tuukka-Omarin ja Sari Peltoniemen Kissataksin mukanaolosta.


Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus -palkinnon ( 3500 euroa) perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj ja Varkauden kaupunki.

2 kommenttia:

Arja-täti kirjoitti...

Kerrankin palkinto, jossa raadissa asiantuntijat eli lapset. En ymmärrä näitä aikuisten jakamia lastenkirjapalkintoja... :)

Taru kirjoitti...

Noh, jos aikuiset ensin valitsevat ne kirjat, joista raati saa valita, ja sitten vielä valitsevat lapset raatiin, niin tuskin siinä lasten enemmistön ääni kuuluu. (Plättä-palkinnon sääntöjäkin piti muuttaa niin ettei sama kirjailija saa voittaa joka vuosi, koska lapset olisivat turhan usein äänestäneet voittajaksi Anni Polvan kirjan.) Lapsia pitää ohjailla, etteivät valitse väärin, heh. Joten reilumpaa olisi, että aikuiset jakaisivat lastenkirjapalkinnot suoraan mielensä mukaan.