torstai 8. joulukuuta 2011

Futistyttö sai Anni Polva -palkinnonKariston kustantamolla on nyt varaa tuulettaa ja vallan ansaitusti.

Maria Aution Ajatustenlukija on tänään nimetty Topelius-ehdokkaaksi ja Kirsti Ellilän Eksyneet näkevät unia ja Päivi Lukkarilan Kolmen ajan maa Arvid Lydecken –ehdokkaiksi.

Ja on hyvä palauttaa mieliin, että edellisvuoden Topelius-palkinnon pokkasi Kirsti Kurosen Piruettiystävyys (Karisto) ja Finlandia Junior -palkitun Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa valoa valoa on niin ikään saman kustantamon teos...

Ja nyt vielä kirsikaksi muiden juhlakakkujen päälle Anneli Kannon Futistyttö-sarjan Huippuvalmentaja sai tänään jaetun Anni Polva –tunnustuspalkinnon!

Asiasta on uutisoitu Yleisradion Turun alue-uutisissa.

Haastattelussa Kanto puhuu viisaasti sarjakirjojen puolesta:

- Lapset rakastavat sarjakirjoja. Usein kuitenkin törmää vähättelyyn, kun kyseessä on sarjakirja. Että sarjakirja olisi vähemmän kuin yksittäinen kirja. Sarjakirjoja kuitenkin tehdään todella huolella. Tätäkin ideaa mietin ensin puolitoista vuotta, kirjoitin puoli vuotta, ja nyt olen tehnyt yhden kirjan vuodessa. Tämä oli viides osa, joten olen ajatellut tätä kokonaisuutta yhteensä seitsemän vuotta. Sarjakirja mahdollistaa pitkällisen kehittelyn.


Raati mieltyi kirjan päähenkilöihin, hauskaan huumoriin ja hyvään kieleen:

Neljänteen osaansa ehtinyt päiväkirjamuotoinen futissarja on ansaitusti löytänyt ahmimisikäisen lukijakuntansa. Oonan ja Hennan pyrkimykset jalkapallon saralla eivät aina ihan täysin onnistu, mutta se tekee kirjasta vain uskottavamman ja hauskemman: ei urheilun niin vakavaa tarvitse ollakaan. Anneli Kanto (s. 1950) on kirjallinen moniottelija, joka on sanonut saavansa iloa lapsille ja nuorille kirjoittamisesta – ja se ilo välittyy myös lukijalle.Tämän vuoden ehdokasasetttelussa haluttiin nostaa esiin nimenomaan Anni Polvan perintöä vaalivia sarjakirjailijoita. Jalkapalloileva Oona istuu hyvin Polvan Tiina-kirjojen jatkumoon: hän on sanavalmis, reipas ja rehti tyttö, joka penää itseltään ja lähipiiriltään oikeudentajua ja pohtii tuon tuostakin hyvän ystävyden määreitä.


Huippuvalmentaja on arvioitu 17. heinäkuuta Lastenkirjahyllyssä

Ei kommentteja: