keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Palkintosumaa lasten- ja nuortenkirjoissa

Joulun aika on perinteisesti ollut lasten- ja nuortenkirjallisuuden myynnin kannalta otollista aikaa.

Tähän saumaan osuvat myös kirjailijajärjestöjen julkistamat palkintoehdokkuudet.

Lounais-Suomen Kirjailijat ry on jakanut vuodesta 2007 lähtien Anni Polvan muistoksi nimettyä Anni Polva- tunnustuspalkintoa, joka jaetaan joka toinen vuosi lasten tai nuorten sarjakirjalle. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta lasten ja nuorten suosimille sarjakirjoille ja niiden tekijöille, jotka tekevät tärkeää työtään lasten lukuharrastuksen eteen.

Lounais-Suomen Kirjailijoiden jakamasta Anni Polva –tunnustuspalkinnosta kilpailee tänä vuonna viisi kirjailijaa.

Tämänvuotinen raati linjasi ehdokasasettelua siten, että painotettiin Anni Polvan perintöä keskittymällä ennen kaikkea sellaisiin sarjakirjoihin, jotka tavalla tai toisella loksahtavat samaan genreen Anni Polvan suosittujen Tiina-kirjojen kanssa.


Ehdolla ovat Tuula Kallioniemen Konsta, talenttitähti (Otava), Anneli Kannon Huippuvalmentaja (Karisto), Tittamari Marttisen Viivi Pusu ja omenankukkien yö (Tammi, arvioitu Lastenkirjahyllyssä 11. marraskuuta), Tuija Lehtisen Mansikoita ja morsiusneitoja (Otava) sekä Jari Mäkipään Etsivätoimisto Hurrikaani ja mysteeri Lontoossa (Tammi).


Raadissa istuivat tänä vuonna Lounais-Suomen kirjailijoiden edustajina puheenjohtaja Roope Lipasti sekä Tapani Kinnunen ja kirjastonhoitaja Merja Marjamäki ja Sanna Kanerva Kansallisesta kirjakaupasta. Lisäksi raati otti varteen koululaisten näkemyksiä.

Palkinnon saaja julkistetaan huomenna torstaina.

Ja huomenna julkistetaan myös Suomen Nuorisokirjailijat ry:n Topelius- ja Arvid Lydecken –palkintoehdokkaat!

Ei kommentteja: