torstai 25. huhtikuuta 2013

viisaita valintoja


Rouva Huu on saanut  hyreksiä ilosta lukiessaan Taiteen edistämiskeskuksen taideneuvoston tänään julkistamista eri taiteenalojen uusista toimikunnista.

Valtion kirjallisuustoimikunnan puheenjohtajaksi on seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi nimitetty lasten- ja nuortenkirjakentän aktiivi, kirjailija Siri Kolu Vantaalta ja jäseneksi lasten- ja nuortenkirjailija Sari Peltoniemi Lempäälästä.

Muut jäsenet ovat FT, tutkija Juri Joensuu,  kirjailija Risto Ahti, kirjallisuuden professori Sanna Karkulehto, suomentaja Juhani Lindholm, koulutuspäällikkö Olli Mäkinen, kirjailija Mikko Rimminen ja kirjailija Hannele Mikaela Taivassalo. Mäkinen ja Taivassalo olivat mukana myös aiemmassa kirjallisuustoimikunnassa.

Rouva Huu oli valtion kirjallisuustoimikunnassa viimeiset kuusi vuotta vastuualueena lasten- ja nuortenkirjallisuus. 

Toivotan uusille jäsenille viisautta, voimia ja rohkeutta tehdä kauaskantoisia linjauksia paitsi lasten- ja nuortenkirjallisuuden  niin myös koko suomalaisen kirjallisuuden suhteen!

Lasten- ja nuortenkirjailijana meritoituneen Siri Kolun valinta valtion kirjallisuustoimikunnan puheenjohtajaksi ei ole historian saatossa mikään harvinaisuus: myös lasten- ja nuortenkirjailija Jukka Parkkinen on toiminut kirjallisuustoimikunnan johdossa vuosina 2001–2003.  

Ennakkoon Taiteen edistämiskeskuksessa oli paineita myös pienentää toimikuntien jäsenmäärää: onneksi leikkaus ei toteutunut kirjallisuustoimikunnan osalta, sillä  myös uudessa kirjallisuustoimikunnassa on  kahdeksan jäsentä. 


Ei kommentteja: