maanantai 29. kesäkuuta 2015

Lastenkirja menossa mukana vauva-ajasta alkaen

Mauri Kunnas: Herra Hakkarainen menossa, 8 sivua, Otava 2015.

Jatketaan minikirjojen parissa.Vauvojen elämäkin on nykyisin vauhdikasta ja äkkikäänteistä. Puolivuotiaasta on hauska pudotella tavaroita ja odottaa, että aikuinen ne lauhkeasti nostaa hänelle uudelleen pudotettavaksi.

Vuosituhannen taitteen jälkeen suomalaiset kustantajat ovat ryhtyneet julkaisemaan erityisiä vaunukirjoja, jotka voi klipsillä tai muulla mekanismilla kiinnittää vaunuihin, rattaisiin, syöttötuoliin tai turvaistuimeen.

Keksintö on nerokas ja samalla se muistuttaa aikuiselle, kuinka aina mukana kulkevasta lastenkirjasta on apua, iloa, hyötyä ja helpotusta monessa arkisessa tilanteessa.

Mauri Kunnaksen monista kirjoista tuttu unelias Herra Hakkarainen seikkailee nyt myös vaunukirjassa Herra Hakkarainen menossa.

Unissaan kulkeva Hakkarainen on tosin pienen vauva- ja taaperoikäisen lapsen katselukirjan sankarina hiukan haastava, sillä monien havaintopsykologisten tutkimusten mukaan vauva kiintyy nimenomaan suurisilmäisiin hahmoihin. Kaikissa vaunukirjan kuvissa herra Hakkarainen esiintyy silmät suljettuina!

Turvasäädökset kirjan takakannessa kehottavat irrottamaan hihnan ennen kuin kirjan antaa lapselle. Tämä turvasäädös romuttaa vaunukirjan nerokkaan käyttöidean täysin!

Niin ikään kielletään kiinnittämästä vihreää rinkulaa ranteeseen, mikä tosin tuntuu melko mahdottomalta toimenpiteeltä. 

Hihna suositellaan pestävän käsinpesuna, narukuivatuksena ja ilman silitystä...Ei kommentteja: