lauantai 19. joulukuuta 2015

19. luukku: Jouluruokaa tarjoo kunnon väki


Paavo Halonen, Antti Kauppinen & Ulla Kokki: Armas aika. Intohimona joulu,  250 sivua, Schildts & Söderströms 2015. Kansi ja ulkoasu Tuija Kuusela.
Kuvataiteilija Paavo Halosen ja tietokirjailija-toimittaja Antti Kauppisen Armas aika, intohimona joulu on kirja, jonka pelkästä selailusta tulee kummallisella tavalla kylläinen olo.

Kaksikko nimittäin suhtautuu jouluun intohimoisesti  ja jopa hurmoshenkisesti.

Tämä kirja ei todellakaan ole mikään perinteinen jouluruokakirja.

Siinä kiteytyy koko joulun ydin: ystävien ja läheisten kanssa yhdessä vietetty leppoisa joutenolo sekä ympäri maailmaa matkoilta kertyneet herkulliset ruokareseptit, unohtamatta silti suomalaisen joulun perusherkkuja, joita on tarpeen mukaan vähän tuunattu modernimpaan suuntaan.

Mukana on myös kiireetöntä jouluaskartelua: muun muassa ohjeet perushimmelimodulin tekoon ja origamilintuun.

Joulukoristeiden ja koristeltujen joulupipareiden hulvatonta eleganssia.
Ulla Kokin valokuvakuvitusta Paavo Halosen ja Antti Kauppisen kirjaan
  Armas aika, intohimona joulu (Schildts & Söderströms 2015). Antti Kauppinen on laatinut kuhunkin reseptikokonaisuuteen johdantotekstit, jotka jo sellaisenaan nostattavat joulumieltä ja virittävät joulun odotukseen. 

Paavo Halosen vastuualueena on ollut teoksen visualisointi, johon kuuluu sopiva ripaus retrohenkeä, pieteetillä sommiteltuja esineasetelmia ja täyteläisten värien leikkiä. 

Jokainen aukeama on itsessään taideteos, jossa ruokien, astioiden ja kankaiden värit keskustelevat raikkaasti keskenään. Resepteissä on mukana paljon kasvisvaihtoehtoja. Tämä tomaatinen linssipyree on kokeiltava jo ennen joulua! Ulla Kokin valokuvakuvitusta Paavo Halosen ja Antti Kauppisen kirjaan Armas aika, intohimona joulu (Schildts & Söderströms 2015). 


Valokuvat on ottanut tänä vuonna Turun taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistunut Ulla Kokki.Ja näille miehille tulevan joulun suunnittelu alkaa jo rääppiäisten, välipäivien ja uudenvuoden jälkeen!

Ei kommentteja: