lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku: ”Ne rosvosivat meiltä joulun!”


Angry Birds: Joulurysäys. Thomas Lepeskan, Lauri Mannisen, Tuomas Gustafssonin ja Takya Suzukin alkuperäisen tarinan pohjalta kirjoittanut Tomi Kontio. Kuvittaneet Rovion animaattorit Thomas Lepeska, Jean-Michel Boesch, Miquel Moreno, Tuomas Gustafssson, Liisa Kareranta, Antti Kemppainen, JP Saari, Marija Deageava, Sami Timonen, Veronica Voutila, Sakari Leppä, Jussi Kemppainen, Ville Westerlund. Kannen suunnittelu Terhi Haikonen, 35 sivua, Tammi 2012.
Rovio Mobilen usealle eri mobiilialustalle kehittelemästä videopelistä on vuoden 2009 jälkeen paisunut todellinen tuoteperhe, jossa on paljon oheistuotteita myös lapsille, alkaen vauva- ja taaperoikäisille kohdennetusta Mikä yllätys  -kartonkirjasta leluihin, vaatteisiin ja muuhun tilpehööriin asti.

Angry Birds -ilmiöstä sukeutui tietysti heti kansainvälinen hitti, joten ei ole ihme, että myös joulun vietto on otettu kevyesti yhden lastenkirjan aiheeksi.

Vihaisten lintujen joulu on vaarassa mennä pilalle, sillä ahneet possut hamuavat isoa lahjasäkkiä itselleen.

Pommi huomasi lumessa pitkän uran, joka kulki rinnettä alaspäin. 
     Sorkka paratkoon, Pommi sihahti posket kiukusta punertuen.
      Jäljet johtavat sylttytehtaalle! Ne vihreät silavapallerot eivät ole vain munavarkaita, vaan myös lahjavarkaita.
     Ne rosvosivat meiltä joulun, Jimi parkui.

No, lopputulos on tietysti onnellinen. Ja koska jouluna ei haluta rähistä, linnutkin päättävät ilahduttaa possuja yllätyslahjalla.

Tekstiä on aukeamilla melko paljon. 

Tomi Kontion kieli soljuu välillä jopa lyyrisenä maalailuna:

Hän näki lahjojen leviävän kirjavana viuhkana taivaalle. Hän näki  viistojen auringonsäteiden kimalluksen käärepapereissa, sellofaanin säihkeen ja silkkinauhojen hehkun.

Ei kommentteja: