Pro Lastenkirjallisuustalo- yhdistyksen Lastenkirjatalon pilottitapahtuma
Helsingissä Ebeneser-talossa,
os. Helsinginkatu 3-5
15.5 2011 asti.
Jos Rouva Huulta kysytään, olisi suoranaista haaskausta Helsingin kaupungilta ja muilta potentiaalisilta rahoittavilta tahoilta olla hyödyntämättä tällaista tilaisuutta.
Kun Helsinginkatu 3–5:ssä sijaitsevan Ebeneser-säätiön talon seinään on KIVEEN HAKATTU yksituumaiset sanat Lasten hyväksi, niin jo pari vuotta tyhjillään olevat alakerran tilathan suorastaan huutavat sisäänsä juuri Pro Lastenkirjallisuus -yhdistyksen kaavailemaa toimintaa lapsille ja lapsiperheille.
Talon historia sinälläänkin siihen velvoittaa.
Ebeneser-talossa on toiminut vuodesta 1908 lähtien lastenseimi, lastentarha, koululaisten päiväkoti ja Lastentarhaseminaari Ebeneser.
Jykevän jugendtyylisen kivitalon on suunnitellut arkkitehti Wivi Lönn 1908.
Lastentarhat siirtyivät kaupungin omistukseen ja opettajien koulutus valtiollistettiin vuonna 1977. Nyttemmin talossa toimivat muiden muassa Keski-Helsingin musiikkiopisto ja Lastentarhamuseo.
Valoisat kadunpuoleiset tilat ovat onnen omiaan esimerkiksi kuvitusnäyttelyille, luennoille ja seminaareille.
Pienemmät tilat mahdollistavat erilaiset työpajat ja toiminnat lapsille. Alexander Reichsteinin paperimassaveistokset Liisa Ihmemaassa –kirjasta somistivat jo nyt tiloja hauskasti.
Mörköhuoneessa tulijan toivotti tervetulleeksi Katri Kirkkopellon valtaisa pikku hirviö, joka suositteli lempeästi hirviöaiheista lastenkirjallisuutta.
Päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatut työpajat ovat jo nyt loppuunvarattuja. Lisää tällaista ja vakituisesti, toivoo Rouva Huu.
Lastenkirjahyllyssä arvioidaan uusia lasten- ja nuortenkirjoja,
mutta pyyhitään välillä pölyjä myös vanhoista klassikoista.
Ihastuttavat tilat ja mahdollisuudet vaikka millaiseen lastenkirjallisuudesta ideansa saavaan toimintaan. Mistä löytyy hyvä haltia/tar, joka mahdollistaisi pysyvän rahoituksen toiminnalle?
VastaaPoistaMielenkiintoista!
VastaaPoistaKyllä, tämä on niin viehättävä ja mielikuvituksellinen paikka! On häpeällistä, ettei Suomessa ole omaa lastenkirjallisuustaloa!
VastaaPoista