lauantai 8. joulukuuta 2012

8. luukku: Jouluaattoilta on salaisuuksia täynnä...

Inger Sandberg: Pikku kummitus Lapanen: Lapanen tapaa tontun. Perustuu piirroselokuvaan. Kuvat PennFilm Studio. Suomentanut Tittamari Marttinen. 25 sivua. Tammi 2010.Aviopari Inger ja Lasse Sandberg (1924–2008) ovat luoneet monia rakastettuja lastenkirjasarjoja, joista meillä Suomessa tunnetaan mm. Pikku Anna ja Pikku kumitus Lapanen. 

Lapanen tapaa tontun pohjautuu samannimiseen piirroselokuvaan. Kuvitusjälki vaikuttaa Lasse Sandbergin alkuperäistä kliinisemmältä ja jotenkin yksiulotteisemmalta, vaikka tässäkin hyödynnetään kollaasia.

Kummitusperheen joulukuusi ei ole ihan siitä perinteisimmästä päästä. Animaatiokuvitusta kirjaan Lapanen tapaa tontun, Tammi 2010. 

Kummitusperheen lapset Lapanen ja Lapaniina odottavat malttamattomina joulua ja joulupukkia. Tosin Lapanen suhtatuuu joulupukkiin vähän pelonsekaisin tuntein.

Jouluaaton ilta on pitkän-pitkä ja Lapanen on jo vähällä menettää hermonsa tyystin. Isä päättää lähteä ostamaan sanomalehteä, ja kuinka ollakaan, juuri sillä välin joulupukki tulee. Lapasta kuitenkin pelottaa niin, että hän lymyilee vain piilossa.


Lapanen jännittää joulupukin tuloa pöydän alla, hermot riekaleina. Kuvitusta kirjaan Lapanen tapaa tontun, Tammi 2012.Viimein Lapanen rohkaisee mielensä ja ryntää pukin perään. Ihme kyllä, joulupukki on suuntaamassa kasvihuoneeseen. Lapanen avaa oven, mutta siellä onkin hämmentynyt isäkummitus, joka juuri ja juuri selviää kiperästä tilanteesta…
Hämmästyksekseen Lapanen kohtaa isänsä kasvihuoneesta, joulupukin sijaan. Animaatiokuvitusta Inger ja Lasse Sandbergin Lapanen-kuvakirjaan, Tammi 2010. I


1 kommentti:

Anna J/ Matkalla Mikä-Mikä-Maahan kirjoitti...

Enpä olekaan näitä kirjoja vielä lukenut ainuttakaan, mutta katsonut joskus yle areenasta niitä ruotsinkielisiä Lilla spöket Laban -animaatioita. Hih, ne ovat niin suloisia. Pitäisi varmaan tutustua tuohon kirjapuoleenkin joku kerta! :)