torstai 20. lokakuuta 2011

Lastenkirjakauppa avattu Helsingin ydinkeskustaan


Suomen Lastenkirjakauppa. Simonkatu 9. Helsinki. Avoinna ma-pe klo 11–19 ja la klo 11–18.
On hienoa että Suomesta löytyy näinä taloudellisesti ankeinakin aikoina yhä lastenkulttuuritahtoa.

Helsingin ydinkeskustaan aivan Kampin kauppakeskuksen kupeeseen Simonkadulle on avattu lokakuun ensimmäisenä päivänä Suomen Lastenkirjakauppa

Moni lastenkirjallisuuden entusiasti muistaa vielä lähikorttelissa Fredrikinkadulla aina vuosituhannen taitteen tietämille toimineen Lasten Kirjakaupan, joka perustettiin vuonna 1977.

Lasten Kirjakaupan toimijoina olivat Lasten Keskus ja Seurakuntien Lapsityön keskus. Yläkerrassa myytiin lasten- ja nuortenkirjoja ja alakerrassa kerhoille, kouluille ja päiväkodeille suunnattua materiaalia (pelejä, leluja ja askartelutarvikkeita).
Suomen Lastenkirjakaupan on perustanut turkulainen lastenkulttuuriaktivisti Matias Saarni. Kirjakaupalla on myös nettikirjakauppa.

Rouva Huu pääsi kurkkaamaan vasta avattua liiketilaa Sadun päivänä ja tykkäsi kovasti näkemästään. Kirjakaupasta on tarkoitus tehdä lasten ja vanhempien, alan toimijoiden, kirjailijoiden ja kuvittajien yhteinen kohtauspaikka, jossa voidaan järjestää monenlaisia tilaisuuksia kirjanjulkistuksesta intiimiin sadunluentaan asti.

Parasta aikaa kirjakaupassa on esillä Sari Airolan pienimuotoinen kuvitusnäyttely, joka Sadun päivänä oli vielä hiukan keskeneräinen ripustukseltaan. Airola on myös maalannut kirjakaupan sivuseinälle hienon fantasiamaalauksen.

Sadun päivänä kaupassa oli mahdollista kuunnella Meri Savosen ääneenluentaa juuri ilmestyneestä kirjasta Tonttulapset ja ketuilla ratsastavat vieraat (Saarni kirjat), tavata Marjut Hjelt lukemassa keijukais- ja menninkäissatuja kirjastaan Lumoava haltijakansa (Karisto) sekä kirjailijat Tuula Korolainen ja Annika Sandelin lukemassa uusinta tuotantoaan.
Kirjakaupan sisustus oli väljyydessään, kierrätyshenkisyydessään ja lapsilähtöisyydessään Rouva Huun mieleen.

Toivottavasti sisustuselementtinä kirjakaupassa olevasta näyttävästä puisesta kaarisillasta tulee symboli monelle hyvälle lastenkirjallisuus- ja kulttuurihankkeelle.

Kirjahyllyt olivat suurelta osin lasten korkeudella. Kirjoja oli asetettu houkuttelevasti esille: sijansa olivat saanet yhtälailla vanhat rakastetut klassikot kuin uusimmat lastenkirjatkin.

Valikoimissa pyritään pitämään kattava valikoima suurten ja pienten kustantamoiden lastenkirjoja.

Käykääpäs ihmiset ihmettelemässä tällaista herkkua paikan päällä.

3 kommenttia:

Mervi Heikkilä kirjoitti...

Hieno homma! Toivotaan kirjakaupalle menestystä! Minä ainakin lupaan käydä siellä heti seuraavalla Helsingin reissullani!

kirsti k kirjoitti...

Oooh, tämähän on parempi kuin suklaapuoti! Haluaa heti nuuskimaan.

Velma kirjoitti...

Tänne pitää päästä! :)