sunnuntai 9. joulukuuta 2012

9. luukku: Jouluyö on otollista aikaa ihmeilleKate Westerlund & Eve Tharlet: Kun lumiukko ravisteli hattuaan. Suomentanut Marketta Vaismaa. 25 sivua. Lasten Keskus 2012.
Vuodesta toiseen ilmestyy tällaisia herttaisia joulun aikaan sidottuja kuvakirjoja.

Tässä Eve Tharletin pakkasta tiukkuvassa ja lumikinosten kuorruttamassa kuvituksessa pääosassa ovat lumiukko, lumikissa ja pieni tyttö, joka kaipaa itselleen ystävää.

Sisarukset Noora ja Liina tekevät kotipihalleen jättimäisen lumiukon ja sille seuraksi pienen kissan.


Kate Westerlundin ja Eve Tharletin kuvakirjassa kerrotaan toisinto Raymond Briggsin Lumiukko-animaation tarinasta. Tharletin kuvitusta kirjaan Kun lumiukko ravisteli hattuaan, Lasten Keskus 2012. 


Vast ikään naapurustoon muuttanut Emilia-tyttö ihmettelee valtavaa lumiukkoa ja avautuu sille huolistaan:

"Me muutimme, koska isä sai täältä töitä," Emilia jutteli.
"Äiti sanoi, että kaikki muuttuu nyt paremmaksi."Emilia katsoi haikeana kissaa ja hokaisi."Voi kunpa sinä nukkuisit meidän joulukuusemme alla. Kutsuisin sinua Lumihiutaleeksi." Sitten Emilia kääntyi ja lähti kulkemaan apeana kohti kotia. 

Jouluaatto on ihmeiden aikaa. Emilia löytää herättyään aattoaamuna elävän valkoisen kissan joulukuusen alta kehräämästä.


Eve Tharletin kuvituksessa jouluaattoaamun pyhän tuntu syntyy myös oviaukosta siilautuvasta kirkkaasta päivänvalosta, kuvakirjasssa Kun lumiukko ravisteli hattuaan, Lasten Keskus 2012. 


Eve Tharlet tunnetaan monista kuvituksistaan myös Suomessa, parhaiten taidetaan muistaa jo 1990-luvulta saakka suomennoksina ilmestyneet, Pasi-jäniksestä kertovat kirjat (Lasten Keskus). 

Tharletin akvarellikuvitus leikittelee taiturimaisesti perspektiiveillä ja mittaushteilla.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea Päivi!
Vinkkasin blogistasi myös työkavereille!
T: Leena