keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Suomalaista lastenkirjakuvitusta Tallinnassa


Nyt on oiva ajankohta tehdä lastenkulttuurimatka Tallinnaan.

Tallinnan hulppeassa Lastenkirjallisuuskeskuksessa
(Eesti Lastenkirjanduse keskus) on nimittäin vast ikään avattu Virpi Talvitien kuvitusnäyttely, joka jatkuu helmikuun 27. päivään asti.

Näyttely sisältää yhteensä yli sata kuvitusoriginaalia mm. Timo Parvelan kirjoittamista kirjoista Keinulauta (WSOY 2006), Karuselli (WSOY 2008), Maukka ja Väykkä (Tammi 2009) ja Maukka, Väykkä ja mieletön lumipallo (Tammi 2009) sekä Katri Tapolan kirjoittamista kirjoista Satu joka oli totta (Tammi 2004) ja Ihmetyksiä (Tammi 2006). Tuoreimmat kuvat ovat Katri Tapolan kirjoittamasta kuvakirjasta Unilintu ja Uljas Sankari, joka ilmestyy maaliskuussa 2010 Teoksen kustantamana.

Tässä kuvitusnäyte vasta ilmestyvästä kirjasta:Virpi Talvitie on muuntautumiskykyinen ja herkästi kuvitettavan tekstin nyansseja kuunteleva kuvittaja, joka tekee työtään nöyrästi ja paneutuneesti, monien kokeilujen ja luonnosten kautta.

Hän on tehnyt myös muutamia kuvitettuja aikuistenkirjoja, joissa sana ja kuva ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa, (mm. Tittamari Marttisen runokuvakirja Äidin karkkipäivä , WSOY 2003, ja Tuula Korolaisen & Riitta Tuluston toimittama ikääntymisrunojen antologia Pää tallella, Lasten Keskus 2008).

Viron Lastenkirjallisuuskeskus on toiminut vuodesta 2007 lähtien upeassa jugendtalossa Tallinnan vanhan kaupungin Paksu Margareeta -muurin kupeessa, osoitteessa Pikk 73.

Lastenkirjallisuuskeskuksessa toimii yleinen lastenkirjasto, lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimus- ja arkistokeskus ja lastenkulttuurikeskus näyttely-, konsertti- ja kerhotiloineen.

Talo on avoinna ma-pe klo 10-18 ja la klo 11-16.

Viron lastenkulttuurikeskus on esitelty Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutin Onnimanni-lehden numerossa 2/2009.

Ei kommentteja: