tiistai 4. heinäkuuta 2017

Pyynikiltä kuuluu maukumista


Lastennäytelmä Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi. Pohjautuu Silja Sillanpään samannimiseen lastenromaaniin. Ohjaus Janne Pellinen. Skenografi Tiina Hauta-aho. Musiikki ja äänisuunnittelu Joonas Outakoski. Pääosissa Silja Sillanpää ja Ville Mononen. Kantaesitys Tampereella Pyynikin kesäteatterissa 4.7.2017 Kulttuuriosuuskunta Kajeen ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotantona.  Kesto 45 minuuttia, ikäsuositus +3.Pienille ja vähän isommillekin Katti Matikaisen faneille on Tampereella tarjolla kantaesityksenä Silja Sillanpään samannimiseen, vuonna 2010 ilmestyneeseen lastenromaaniin pohjautuva  Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi –lastennäytelmä. Sillanpää loi hahmon alunperin Pikku Kakkosen lastenohjelmaan vuonna 2004. Katti Matikainen on utelias koohottaja, joka ei lannistu pienistä tai isommistakaan mokista.

Pyynikin kesäteatterin kesän pääesityksen, Niskavuoren nuoren emännän,  lavasteet toimivat mainiosti ja muutamilla lisäyksillä höystäen myös Katti Matikaisen ja lukukoira Nakkirakin sekä Humppakerhon kesäkiertueen miljöönä. 

Esitys rakentuu lauluosuuksien ympärille ilman kovin jäntevää juonta. Katti Matikaisen mummo potee ramppikuumetta ja lymyilee sen vuoksi koko esityksen ajan teltassa. 

45 minuutissa ehditään ottaa  tuntumaa muun muassa maakuntaruokiin,  suomalaiseen sisuun ja luoviin ongelmanratkaisutaitoihin sekä luodaan sivuhenkilöistäkin karikatyyrisiä hahmoja. Humppakuoron jäsenet on  värvätty Lempäälän mieskuorosta ja tamperelaisesta Laulu-Siskot -kuorosta. Ensi-iltayleisö eläytyi antaumuksella Katti Matikaisen ja kumppanien kesäkiertueen edesottamuksiin.  
Muokattu 7.7.2017.

Ei kommentteja: