maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kirjoituskilpailulla uutta fantasiaa ja scifiä


Kustannusosakeyhtiö Teos on äskettäin julistanut fantasia-ja scifi-kirjallisuuden kirjoituskilpailun.

Kilpailu osuu hyvään saumaan ja Rouva Huu ennakoi raadin saavan satoja käsikirjoituksia hyvinkin eri-ikäisiltä ja lähtötasoltaan erilaisilta kirjoittajilta. Kilpailuun saavat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet. On hyvin todennäköistä, että kilpailu kiinnostaa monia nuoria, ja se voi hyvinkin poikia myös uusia kirjoittajalupaksia nuorten fantasian puolelle.

Tuomaristo käsittelee kaikki käsikirjoitukset nimettöminä. Näin kilpailu tarjoaa tasapäiset mahdollisuudet yhtälaisesti kirjalliset kannuksensa jo hankkineille tekijöille kuin harrastajakirjoittajienkin teksteille.

Kilpailu on avoin kaikille fantasia- tai tieteiskirjallisuuteen kuuluville romaanikäsikirjoituksille, jotka ovat perillä Teoksessa 31.3.2011 mennessä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kustannustoimittaja Maarit Halmesarka, kustantaja Silja Hiidenheimo, kirjailija Mikko Rimminen sekä tuomariston puheenjohtajana kirjailija Johanna Sinisalo.

Kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan Finncon-tapahtumassa Turussa kesällä 2011.

Tämänvuotinen scifi- ja fantasiatapahtuma Finncon järjestetään Jyväskylässä kuluvalla viikolla 16.–18. heinäkuuta.

Pääpalkintona Teoksen fantasia- ja scifi-kilpailussa jaetaan 5 000 euroa sekä kustannussopimus, joka takaa voittajaromaanin julkaisun kesän 2011 aikana.

Lisäksi ansioituneille käsikirjoituksille voidaan jakaa tunnustuspalkinto, mikä merkitsee työn lunastamista Teokselle ja sen julkaisemista lähivuosina.

Ei kommentteja: