perjantai 1. lokakuuta 2010

Luetaan lapselle ja lapsen kanssa

Rouva Huu tuuletti päätään eilen Helsingissä.

Kolmen vuoden urakka, Rankat aiheet lasten kuvakirjoissa –tutkimus, on nyt valmis ja Huu jätti niine hyvineen käsikirjoituksen Avain-kustantamon hoiviin.

Iltapäivällä oli vanhalla ylioppilastalolla Lasten Keskuksen syysinfo ja alkuillasta Tammen syyskauden avajaiset, joissa juhlistettiin samalla uutta kirjakauppaa. Monien tuttujen alan toimijoiden tapaaminen oli virkistävää, ja päässä kihisee uusia ideoita, aloitteita ja visioita.

Tammessa oli järjestetty kustantamon eri tiloja esittelevä suunnistus, jonka ensimmäisenä rastina oli parahultaisesti lastenkirjallisuusaiheinen toiminnallinen tehtävä.

Jokaisen tuli kirjoittaa Tammen tänään julkistettavaan 50 hyvää syytä lukea lapselle –blogiin kommenttimerkintä, perustelu, miksi omasta mielestä on tärkeää lukea lapselle. Käykääpäs kurkkaamassa ja osallistumassa. Kun koossa on 1500 lastenkirjallisuuden lukemiseen houkuttelevaa perustetta, Tammi lupaa lahjoittaa 500 kirjaa kotimaisille lastensairaaloille!

Lastenkirjahylly tervehtii ilolla uutta blogia, joka puhuu lastenkirjallisuuden ja lukuharrastuksen puolesta.

Blogissa Tammen kirjailijat, kuvittajat, henkilökunta ja muut yhteistyökumppanit kertovat, miksi lapselle lukeminen on tärkeää.

2 kommenttia:

Herra Pii Poo kirjoitti...

Onnittelut urakasta! Teosta odotellaan into mielellä.

kirsti k kirjoitti...

Nostan onnittelumaljallisen mustaherukkamehua Rouva Huulle!

Hieno kampanja Tammella, toivottavasti kertyy 1500 kommenttia.