sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Tyttökirjat kuuluvat kesään

Runotytöistä Pitkätossuihin. Tyttökirjojen kesä. Radio Suomessa sunnuntaisin klo 14.03–15. Toimittaja Nina Naakka.Tyttökirjat ovat tuhansille tytöille olleet kuin hyviä ystäviä: niiden kanssa ja avulla on kasvettu aikuisiksi. Ollako kuin Peppi, väkivahva ja kapinallinen, vaiko kuin Uuden kuun Emilia, haaveileva kirjailijanalku?

Radio Suomen sunnuntaisin klo 14.03 lähettävässä kesäsarjassa Runotytöistä Pitkätossuihin palataan lapsuuden rakkaisiin kirjamuistoihin, pohditaan tyttökirjojen sankareita ja antisankareita, ihastumista ja ystävyyttä, arvoja ja elämänohjeita, enkelityttöjä ja villikoita.

Sarjan kaksi ensimmäistä edeltävinä sunnuntaina lähetettyä osaa sekä ja tulevat osat ovat kuunneltavissa myös Yle Areenan kautta.


Kirjailija Mari Mörö keskustelee toimittaja Nina Naakan kanssa Frances Hodgson Burnettin Salaisesta puutarhasta, joka kertoo ynseästä Mary Lennoxista. Mary löytää Yorkshiren nummilta setänsä kartanosta yhtä ikävän serkkunsa, mutta onneksi on olemassa Dickon, kunnon maalaispoika, jonka avulla ilkeätkin lapset voivat muuttua.

Kirjailija Sinikka Nopola samastuu puolestaan Anni Swanin Iris rukkaan tämän maalaisuuden takia.

Rouva Huu ei rankan googlettamisenkaan jälkeen päässyt selville, mitä muita tyttökirjoja sarjassa käsitellään ja ketkä lukuelämyksestään kunakin sunnuntaina kertovat. Jos jollakulla Lastenkirjahyllyn lukijalla on parempaa tietoa, olisi kiva kuulla koko kesän kirja- ja esiintyjälista.

Ollaan kuulolla tänään klo 14.03 tai kuunnellaan sarjan osia jälkijättöisesti Areenan kautta.

5 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Hei ja kiitos paljon tästä vinkistä! Alan ilman muuta seuraamaan. Blogissani oli juuri äänestys, jossa kauneimmaksi suomalaisen tyttökirjan kanneksi tuli Rauni Karhian Musta Pekka! Mukavaa tyttökirjakesää!

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Kiitos ihanasta radiovinkistä! Täytyypä kuunnella Areenasta myöhemmin. Tyttökirjat todella kuuluvat kesään, niissä on nostalgiaa, kauniita luontokuvauksia ja viatonta, herttaista elämää, mihin on suloista uppoutua aurinkoisella pihalla tai sadepäivänä sisällä.

Rouva Huu kirjoitti...

Tämänpäiväisessä ohjelmassa näyttelijä Krista Kosonen muisteli Nina Naakan kanssa varhaisnuoruuden tärkeää lukukokemustaan, hevoskirjaa Vaarallinen ratsastus. Ensi viikolla kirjailija Eppu Nuotio seikkailee Carolyn Keenen Neiti Etsivän kanssa.

Rouva Huu kirjoitti...

Siis kyseessä oli Merja Jalon hevoskirja Vaarallinen ratsastus, täydentää Rouva Huu.

Marja-Leena kirjoitti...

Hyviä vinkkejä, kiitos!
Kyllä tyttökirjoja on mukava lukea kesällä, joskus talvellakin! ;)