perjantai 26. lokakuuta 2012

Ei pöllömpää BerliinissäRouva Huu oli perheineen syyslomalla Berliinissä ja teki siellä seuraavan huomion:

Pöllöt ovat nyt eri muodoissaan todella trendikkäitä. 

                          

Niitä löytyi Berliinin katukuvasta ikkunasomisteina, sisustusesineinä, vaatteina ja asusteina, paperituotteina sekä tietysti myös lastenkirjoina.

Pöllöt ovat aina saaneet kantaa lastenkirjoissa viisaan ja vakaan neuvonantajan viittaa. Pinteeseen joutuneet metsän eläimet hakeutuvat aina pöllön luokse kysymään neuvoa.

Kreuzbergin kaupunginosasta pongattiin myös Wihelm Buschin Maxin ja Moritzin mukaan nimetty olutravintola!

Tällä kertaa rouva Huu ei ennättänyt muilta yhteisiltä riennoilta kuin nopeasti piipahtaa parissa kirjakaupassa, Hugendubelissa ja Rossmannissa. 

Sieltä katse poimi empimättä Siri Kolun Me Rosvoloiden ja Timo Parvelan Ella-kirjojen saksannokset, jotka olivat hyvin esillä.Saksalaisten kuvakirjasuosikki tuntuu yhä olevan brittiläisen Julia Donaldsonin ja Axel Schefflerin, Saksassa syntyneen mutta nyttemmin Lontooseen muuttaneen kuvittajan, yhteinen luomus Mörkyli eli saksalaisittain Grüffelo, joka tunnetaan hyvin myös Suomessa. Kotiinpaluun jälkeen ravistelin muistiani ja löytyihän sieltä ja työhuoneen kirjahyllystä useampikin pöllöaiheinen suomennettu lastenkirja. Niihin rouva Huu lupaa palata myöhemmin paremmalla ajalla.

Ei kommentteja: