torstai 4. lokakuuta 2012

Messumeteliä Turussa myös lasten- ja nuortenkirjoista


Lokakuussa messutaan kirjoista oikein urakalla, ensin Turussa ja kuun lopulla vielä Helsingissä.

Tässä rouva Huun poimintoja huomenna alkavilta Turun kirjamessuilta.

Perinteisten uutuuskirja- ja kirjailijaesittelyiden lisäksi messuilla on jälleen monia lasten- ja nuortenkirjallisuuden trendeihin liittyviä paneelikeskusteluja ja haastatteluita sekä yksi nuorten kirjaston käyttöön liittyvä seminaari.   

Perjantai 5.10. 

Vinski -lasten ja nuorten lava  
Klo 12.00 
Nörtit, friikit ja hikarit! Ihmissudet ja vampyyrit, varokaa, arkipäivän ahertajat jyräävät teidät. Keskustelemassa kirjailijat Aleksi Delikouras, Ansu Kivekäs ja Tuija Lehtinen. Juontaja Soila Ojanen. Järjestäjänä Suomen Nuorisokirjailijat ry.

Kuisti -lava  
11.00 
Unohtumattomat! Kirjailijat Seita Vuorela ja Tapani Kinnunen Kuistilla kertomassa kirjoista, joita he eivät unohda. Haastattelijana kirjailija-kolumnisti Roope Lipasti.
12.00 
Miksi Mestaritontun seikkailut muutti maailmani? Aili Somersalon teos elää! Keskustelijoina tietokirjailija, FT Sirpa Kivilaakso sekä oppilaat Joonas Toivola ja Janne Mikkonen. Haastattelijana äidinkielen opettaja Tarja Strandén.

Kokoustila 1-2

 klo 10.30-12.30 Ehkäise ajoissa – kirjasto nuorten arjessa. Vaski-kirjastojen seminaari.


Lauantai 6.10.

Fiore -lava  
14.30 
Onko nykysaduissa tabuja? Keskustelemassa kirjailijat Päivi Alasalmi  ja Sari Peltoniemi.

Kuisti -lava  
15.00 
Satu Koskimies, Johanna Venho ja Vilja-Tuulia Huotarinen lukevat paitsi omia nuoruuden päiväkirjamerkintöjään, myös mm. Marja-Liisa Vartion, L. M. Montgomeryn ja Virginia Woolfin kuvauksia kirjoittamisesta.

Sunnuntai 7.10.

Vinski -lasten ja nuorten lava  
 12.00 
Ihan perheestä! Perhekuvioita lasten- ja nuortenkirjoissa. Onko ydinperheen aika ohi? Keskustelun vetää kirjailija Raili Mikkanen. Mukana keskustelemassa kirjailijat Paula Havaste, Tuula Kallioniemi ja Jukka Laajarinne. Järjestäjänä Suomen Nuorisokirjailijat ry.

14.00 
Lasten runokirjapöllöpalkinnon julkistus. Hyväksi haltijaksi valittu runoilija Heli Laaksonen julkistaa Lasten runokirjapöllöpalkinnon voittajan. 

1 kommentti:

Rouva Huu kirjoitti...


Turun kirjamessujen lasten- ja nuorkirjallisuuden perhekuvioita käsitelleestä paneelikeskustelusta löytyy koonti keskustelua johtaneen lasten- ja nuortenkirjailija Raili Mikkasen blogista:

http://railimikkanen.blogspot.fi/2012/10/turkuun-ja-takaisin.html