sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ollaan vaan ja nautitaan elämästäDanny Parker & Freya Blackwood: Onnenpäivä, suomentanut Sanna Vartiainen, 30 sivua, Karisto 2016.
Tässä todellinen hyvän mielen kirja, joka vastaa hyvin ajan tarpeeseen hiljentyä, rauhoittua ja nauttia ohikiitävistä, ainutkertaisista hetkistä täysin rinnoin.

Kirja sopii teemansa takia hyvin myös pääsiäispyhinä vaikka koko suvun kanssa yhdessä luettavaksi.Kirjan lyhyet mutta sisältörikkaat tekstit, yksi tai korkeintaan kaksi virkettä per aukeama, kehottavat tarttumaan hetkeen:

Aurinko paistaa ja aamupalan voi syödä ulkona. / 
On tarpeeksi tilaa ja lupa piirrellä maahan. / 
        Ollaan yhdessä, voi käpertyä jonkun kylkeen. Tai istua vain ja silittää pehmeää turkkia.Freya Blackwoodin sävykkäät akvarellikuvitukset henkivät samaa kiireettömyyden ja leppoisen elämänasenteen mentaliteettia kuin tekstikin.

Kuvakirjan alkuperäinen nimi on Perfect, mutta Sanna Vartiaisen suomennoksen nimi Onnenpäivä kiteyttää oikeastaan jopa paremmin kirjan perusidean.
Rouva Huu on näköjään mieltynyt kirjan kuvittaneen Freya Blackwoodin tyyliin jo kahdesti aiemmin Lastenkirjahyllyssä: Aiemmat suomennoksina ilmestyneet kuvakirjat, Jan Ormerodin tekstiin pohjaava  Maija ja karhu (Karisto 2011) ja Libby  Gleesonin tekstiin pohjaava Anni ja Lasse (Karisto 2006) on molemmat arvioitu hyllyssä.Onnenpäivä on sisarteos niin ikään Kariston julkaisemalle Deborah Underwoodin ja Renata Liwskan kuvakirjalle Ihan hiljaa (Karisto 2011). Sekin on saanut Lastenkirjahyllyssä nostonsa heti ilmestyessään. 

Ei kommentteja: