tiistai 30. maaliskuuta 2010

Ilon sanansaattaja, Eppu Nuotio

Eppu Nuotio
sai tänään Otavan kirjasäätiön jakaman, 5 000 euron suuruisen Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinnon monipuolisesta työstään lasten- ja nuortenkirjailijana.

Eppu Nuotion laaja lasten- ja nuortenkirjatuotanto sisältää yli 30 teosta: kuvakirjoja, lastenrunoja ja -loruja, lastenkertomuksia ja -romaaneja sekä nuortenkirjoja. Palkinnon perusteluissa Nuotiota luonnehdittiin mm. seuraavasti:

Nuotio on todellinen ilon sanansaattaja. Hänen lapsille kirjoittamistaan teksteistä huokuu lämminhenkisyys, riemu ja välittäminen. Uteliaisuus, kyky nähdä ihmeitä elämässä kumpuaa teksteistä riemastuttavalla tavalla. Nuotion teksteissä ystävyys ja ystävällisyys avartavat maailmaa.


Eppu Nuotion lorut ja runot vauvoille ja lapsille ovat täynnä lämpöä ja väriä. Nuotion lasten- ja nuortenromaaneissaan tärkeitä rakennusaineita ovat huumori ja vauhti, ystävyyden ja välittämisen teemat.

Nuotio on paitsi lastenkulttuurin vaikuttaja, myös kirjallisuuden ja kirjoittamisen monitaitaja, suomentaja, näyttelijä ja ohjaaja. Aikuisille hän on kirjoittanut trilogian Lehmuksen perheen koskettavista vaiheista ja menestyksekkään trillerisarjan. Unicefin hyvän tahdon lähettiläs hän on ollut vuodesta 2002 lähtien.

Lastenkirjahylly onnittelee!

Ei kommentteja: