lauantai 6. marraskuuta 2010

Finlandia Junior tulee, oletko valmis?Tässä Rouva Huun oma kuusikko, joka valmistaa Lastenkirjahyllyn lukijoita odottamaan ensi tiistaina julkistettavaa virallista Finlandia Junior –ehdokkaiden listaa.

Tällä listalla on pyritty ottamaan huomioon lasten- ja nuortenkirjallisuuden lavea lukijaryhmä ja valittu jokaisesta kirjallisuuden osa-alueesta jokin "helmi".

Rouva Huu on arvostanut omaperäisyyttä, uudistusmielisyyttä ja trendeistä piittaamatonta ilmaisua.

Näissä kirjoissa teksti ja kuvitus muodostavat myös saumattoman kokonaisuuden:

1. Liisa Kallio: Pikku Papu. Tammi 2010. Tammenterho-sarja.

2. Tapani Bagge: Maalla. Kuv. Hannamari Ruohonen. Tammi 2010. Keltanokka-sarja

3. Maria Vuorio: Eräänä valtavana maanantaina. Kertomuksia. Tammi 2010.

4. Reetta Niemelä: Sinisen kärpäsen sirkus ja muita runoja naapurinötököistä. Kuv. Salla Savolainen. Otava 2010.

5. Sari Peltoniemi: Kissataksi. Kuv. Liisa Kallio. Tammi 2010.

6. Laura Lähteenmäki: Aleksandra Suuri. WSOY 2010.

Helsingin Sanomissa julkaistut arviot Kissataksista ja Aleksandra Suuresta avautuvat kirjan nimeä klikkaamalla.

Muut neljä varjolistan kirjaa on arvioitu aiemmin Lastenkirjahyllyssä. Arviot voi hakea arkistosta blogin vasemman yläkulman hakutoiminnon kautta kirjan nimellä.

Rouva Huu haastaa kaikkia Lastenkirjahyllyn lukijoita tekemään omia varjolistojaan, joiden kautta voi samalla kätevästi levittää sanaa itselle mieluisista lukuelämyksistä.

Tiistaina virallisten ehdokkaiden julkistamisen jälkeen Rouva Huu lupaa summata näkemyksiään kuluvan vuoden kirjatarjonnasta vähän syvämietteisemmin.

Millaisista prosenteista puhutaan sarjakirjallisuuden kohdalla kotimaisten ja käännösten osalta ja löytyykö luettavaa yhtäläisesti tytöille ja pojille tai jyräävätkö uudet tekijät pian jo vanhat konkarit alleen?

Entä pitääkö itsenäisen nuorten romaanin katoamisesta olla jo huolissaan ja kuuluuko lastenkirjallisuuden ääni yleisessä mediahässäkässä enää kovinkaan kauas?

2 kommenttia:

kirsti k kirjoitti...

Lista vaikuttaa aikas pätevältä, tosin olen lukenut kirjoista vain kaksi (Maalla ja Kissataksi), ne ainakin puoltavat paikkaansa.
Mutta missä ihmeessä luuraa Hirvosen Hannun Tuonenkehrääjät?

Taru kirjoitti...

Hehee, kiva kun ei tarvitse enää olla jännittämässä, pääseekö mukaan! (Useimmiten tuli jäätyä ulkopuolelle kuin Ontuva Eriksson, mutta johan Paloheimo totesi, että hyvä takana Taivaan porttienkin on, ja harppujen musiikki - no joo, eipäs ilkeillä.)