perjantai 12. marraskuuta 2010

Perhelukeminen on nyt trendikästä
Tampereen kaupunginkirjastossa Metsossa kannustetaan huomenna, isänpäivän aattona, perheitä lukemaan yhdessä ja viettämään näin kiireetöntä aikaa lapsen kanssa.

Lauantaina järjestetään Metsossa koko perheelle suunnattu Lue minulle, isä! –tapahtuma.

Tapahtumaa ideoinut kaupunginkirjaston lasten- ja nuorten osaston johtaja Niina Salmenkangas on ollut huolissaan poikien lukuharrastuksen vähentymisestä: ”Asennoituminen lukemiseen muodostuu jo kotona. Isät voivat omalla esimerkillään antaa pojille lukevan miehen mallin”, sanoo Salmenkangas.

Ohjelmassa on kaksi satutuokiota lapsille ja vanhemmille. Metson satuhuoneessa klo 12 lempisatujaan lukee kirjailija-näyttelijä Reidar Palmgren, ja klo 15 on apulaispormestari Perttu Pesän vuoro.

Suosittu lastenmusiikkiorkesteri Tohtori Orff & Herra Dalcroze esiintyy klo 13 Metson luentosalissa 1.


Lukemisen tärkeydestä puhutaan klo 14 Metson luentosalissa 1. Vieraina ovat lastenpsykiatrian erikoislääkäri Minna Koskinen ja puheterapeutti Heli Niiranen. Heitä haastattelee Reidar Palmgren.Lue minulle, isä! -tapahtuma haluaa rohkaista ja kannustaa vanhempia olemaan enemmän läsnä lastensa elämässä. Kun luetaan yhdessä ja samalla keskustellaan luetusta, lapsi kokee, että aikuinen on siinä juuri häntä varten. Yhteisessä lukuhetkessä kehittyy samalla lapsen sanavarasto, kieli, mielikuvitus ja kyky hahmottaa maailmaa. Kertomusten avulla lapsi voi käsitellä omia tunteitaan ja huoliaan turvallisesti aikuisen kanssa. Lapsi oppii myös myötäelämisen taitoa.Kirjastossa on esillä valikoima kirjoja yhteisiin lukuhetkiin, ja vanhemmat saavat kirjalistan myös mukaansa.

Metson Lue minulle, isä! -tapahtuman lisäksi toimintaa on myös Messukylän kirjastossa lauantaiaamuna klo 10, jolloin satuhetkessä kuullaan isän lukemia satuja.Ei kommentteja: