tiistai 20. marraskuuta 2012

Tuula Korolaiselle valtion lastenkulttuuripalkintoLastenkirjainstituutin Onnimanni-lehden päätoimittaja, lastenkirjailija ja suomentaja Tuula Korolainen on saanut tänään 15 000 euron suuruisen valtion lastenkulttuuripalkinnon.Palkintoa perusteltiin seuraavasti:

Korolaisen lastenkirjatuotanto ulottuu pienten lasten riimeistä tietokirjoihin. Tuotannon laadusta kertoo se, että Korolainen on saanut teoksestaan Kuono kohti tähteä (2005) Finlandia Junior -palkinnon ja että hänelle on myönnetty yhdessä Riitta Tuluston kanssa Tietopöllö-palkinto (2001) lapsille ja nuorille kirjoitetuista tietokirjoista.

Merkittävän työn Korolainen on tehnyt erityisesti lastenkulttuurin esittelijänä ja arvioijana: hän on lähes neljännesvuosisadan, vuodesta 1988 lähtien, toiminut Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutin, nykyisen Lastenkirjainstituutin, lehden Onnimannin päätoimittajana. Julkaisu on Korolaisen aikana monipuolistunut ja vahvistunut niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin. Lehden artikkeleista on äskettäin ilmestynyt antologia Satusaappaat ja runopilli (2011), jonka Korolainen toimitti yhdessä Arja Kanervan kanssa.

Lastenkirjakritiikkien palstatilan pienentyessä päivälehdistössä lastenkulttuurin laaja-alainen ja syventävä seuranta erikoisjulkaisussa on entistä tärkeämpää. Tuula Korolaisen johdolla Onnimannista on kehittynyt korkeatasoinen lastenkulttuurin tutkimuksen ja popularisoinnin foorumi. 

Tänä vuonna Korolaiselta on ilmestynyt hiirikuvakirja Kuono lumessa (kuv. Marjo Nygård) sekä ikääntymistä käsittelevien runojen antologia Täyttä päätä (LK-kirjat, kuv. Virpi Talvitie) yhdessä Riitta Tuluston kanssa).   

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimät onnittelut Tuulalle! Huippujuttu!

T. Ansu