torstai 4. joulukuuta 2014

4. luukku: Idylliä ja heppastelua uusperheen joulutunnelmissaLin Hallberg & Margareta Nordqvist: Eppu ja paras joululahja. Suomentanut Marvi Jalo. 212 sivua. Tammi 2014.

On kiinnostavaa, että kustantajat  panostavat nykyisin helppolukuisten suosittujen kirjasarjojen jouluaiheisiin osiin. Tämä kertoo ennen muuta siitä, että lastenkirjalla uskotaan edelleen olevan joululahjana potentiaalia.

Aiemmin tällä viikolla esiteltiin jo Martin Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimiston joulu-special, ja nyt on vuorossa heppaystävien suosiman Lin Hallbergin ja Margareta Nordqvistin Eppu-sarjan joulufiilistely Eppu ja paras joululahja.Näin idyllisen talvisessa maisemassa Elsan perhe hakee joulukuusta.
Margareta Nordqvistin kuvitusta Linn Hallbergin lastenromaaniin
Eppu ja paras joululahja
(Tammi 2014). 


Neljännessä Eppu-sarjan osassa 8-vuotiaan Elsan uusperhe valmistelee joulua maalla. Heppastelun lisäksi juoneen mahtuu tyttöjen välisiä kahnauksia, huolta eläimen hyvinvoinnista ja uusperheen ihmissuhteiden dynamiikan muotoutumista. 

Elsan sisarpuolella Minnalla on oma Santos-poni, mutta Eppu on ainakin toistaiseksi pelkästään hoidossa perheen maatilalla. 

Lin Hallbergin tietämys poneista, pikkutyttöjen ratsastusharrastuksesta ja lapsispykologiasta on vankkumaton, ja Eppu-sarjan suomennoksessa laatutakuuta lisää vielä itsekin hevoskirjailijana pitkän uran tehneen Marvi Jalon käännös.Elsan hartain jouluahjatoive ei edes mahtuisi näin pieniin
paketteihin. Margareta Nordqvistin kuvitusta Linn Hallbergin

 lastenromaaniin Eppu ja paras joululahja (Tammi 2014). 


Elsa on huolissaan, kun kuusen juurella on Minnan nimellä paljon enemmän paketteja. Jouluaattoiltana Elsan hartain toive toteutuu. Mikä kumma se mahtaakaan olla?

Ei kommentteja: