tiistai 15. toukokuuta 2012

Reetta ja linnan vangit sai Kirjava kettu –palkinnon


Kirsti Ellilä: Reetta ja linnan vangit. Kuvittanut Kirsi Haapamäki. 133 sivua. Karisto 2010.2. painos 2011.
Aiemmin oli Lastenkirjahyllyssä puhetta lasten- ja nuortenkirjailijakeskittymästä Pirkanmaalla, mutta osataan tätä alueellista lasten- ja nuortenkirjakampanjointia tehdä Varsinais-Suomessakin.

Kaarinan kaupunginkirjasto perusti vuonna 2009 Kirjava kettu –palkinnon joka myönnetään nyttemmin kahden vuoden välein syntyjään varsinaissuomalaisen lasten- ja nuortenkirjailijan teokselle.

Eilen juhlittiin Piikkiön kirjastossa Kirsti Ellilää ja hänen lastenromaaniaan Reetta ja linnan vangit (Karisto 2010).


Voittohumusta pääsee osalliseksi myös Kirsti Ellilän blogin kautta.

Kaarinan kirjasto valitsi parin viime vuoden tarjonnasta viisi ehdokasta.

Ellilän lisäksi ehdolla olivat Hannu Hirvosen kuvitettu lastenromaani Rakastanut krokotiili (Tammi 2011), Roope Lipastin lapsille suunnattu dystopia Terveisin Robinson Saarinen (WSOY 2010), Reetta Niemelän tietokuvakirja Tikkumäen talli (kuv. Salla Savolainen, Otava 2011) ja Maire Uotilan retrohenkinen kuvakirja Jänökaksoset (Sammakko 2010).

Rouva Huu on arvioinut Ellilän kirjan taannoin Helsingin Sanomissa.

Kaarinalaiset lapset ja nuoret valitsevat palkinnon voittajan kirjastoissa ja koulukirjastoissa järjestetyn äänestyksen kautta. Ääniä annettiin tänä vuonna yhteensä 250 kappaletta ja tämän lisäksi huomioitiin Piikkiön yhtenäiskoulun lukuraatilaisten mielipide.

Ensimmäisen Kirjava kettu -palkinnon saivat keväällä 2008 Merja & Marvi Jalo. Vuonna 2009 palkittiin Kari Levola ja 2010 Eppu Nuotio.


Lastenkirjahylly onnittelee lämpimästi Kirsti Ellilää.

Ei kommentteja: