keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kulttuuriystävällinen vaihtoehto kirjojen makuloinnille löytyy Forssasta


Kirjalöytö Outlet avoinna Forssan kutomon alueella 2.–31.5.2012. Avoinna ma-pe klo 10–20, la klo 10–18 ja su klo 12–18.


Rouva Huu röyhistää tänään ylpeästi rintamustaan sen vuoksi, että sattuu olemaan syntyjuuriltaan nimenomaan forssalainen.

Paikallisten kulttuuri- ja yrittäjäaktiivien yhteisenä hankkeena avataan nimittäin tänään Forssan kutomolla ainutlaatuinen Kirjalöytö-tapahtuma.

Yli 30 kustantajaa osallistuu kirjojen out-let-myyntiin koko toukokuun ajan.

Kustantajat myyvät tapahtumassa varastoon jääneitä kirjoja, jotka muussa tapauksessa todennäköisesti joutuisivat makulointiin. Tästä kaikkia kirjanystäviä järkytttävästä makuloinnista oli puhetta Lastenkirjahyllyssäkin viime vuoden helmikuussa.

Kustantajat ovat tähän asti olleet penseitä varastoja kuormittavien kirjojen jatkokäsittelyn suhteen, sillä myös logistiikasta syntyy paljon kustannuksia.

Hankkeen alullepanija ja organisaattori, forssalainen kirjakauppias Keijo Koskimies on arvatenkin pystynyt nyt neuvottelemaan sen verran edulliset ehdot tapahtuman järjestämiseen, että kustantajat ovat sankoin joukoin toimertuneet mukaan.
Kirjamyynnin puitteet ovat hulppeat: 3 000 neliömetriä Forssan Finlaysonin historiallisella kutomon alueella vanhoissa teollisuushalleissa. Joka päivä on ohjelmalavalla on myös erilaista ohjelmaa.

Mukana tapahtumassa on suuria kustantajia, mm. WSOY, Tammi, Gummerus, Karisto ja Kirjapaja sekä pienempiä, mm. Bazar, Atena, Gaudeamus, Aurinkokustanus, Arktinen Banaani, Kustannus-Mäkelä, Minerva, Siltala ja Maahenki.

Kirjojen myyntihinnat vaihtelevat eurosta 20 euroon.

Jos tapahtumasta tulee suosittu, siitä aiotaan tehdä jokavuotinen.

1 kommentti:

Linnea / pigeonnaire kirjoitti...

Tämä on kyllä hieno tapahtuma, ihan kismittää kun en ehkä ehdi. Mutta toivottavasti moni kanssabloggaaja ja -lukija menee. Hymyt Forssalle!