keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Väriä, naurua ja elämän iloa Iittalassa


Kesänäyttely 26.5.–26.8.2012, os. Hollaajantie 2, Iittala. Avoinna päivittäin klo 10–19.


Iittalassa on taas mahdollisuus koko kesän ajan saada väriterapiaa silmille ja nauruterapiaa koko kropalle.

Viime perjantaina avatussa ja järjestyksessä jo 24:nnessä näyttelyssä on mukana ennätykselliset 30 taiteilijaa. Näiden lisäksi kaukaisimmat vierailijat ovat UNICEF-kummivuoden taiteilijavieraat Keniasta: Dennis Muraguri, Mary Ogembo ja Michael Soi.
Sadunomaisuutta korostetaan tänä vuonna näyttelyn esittelytekstissä erityisesti. Naivistinen taide ei piittaa puisevasta arkijärjestä, vaan antaa mahdollisuuden villiin fantasiointiin.

Lastenkirjallisuuden kuvittajinakin tunnetuista taiteilijoista mukana ovat tänäkin vuonna Seija Juva, Anna-Liisa Hakkarainen, Kikka Nyrén ja Petra Heikkilä. Kolmen viimeksi mainitun teoksista on ohessa kuvaesimerkit, ylimpänä Heikkilän "Muodon vuoksi", Hakkaraisen "Punahilkka" ja Nyrénin "Kettuperheen iltahetki" Reijo Piispasen valokuvina.

Näyttelyyn osallistuvia lapsia huomioidaan tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin. Päivittäin klo 14 on mahdollisuus osallistua Adalmiinan helmi-työpajaan nukkeopastuksella tai Kadonneen taikarubiinin arvoitus –dekkaripajaan. Pääsylipun lisäksi velotetaan materiaalimaksua 2 euron verran.

Kesäkuun 9. päivänä vietetään Suvikortin päivää, jonka tämänvuotinen nimikkotaiteilija Kikka Nyrén on tavattavissa Iittala-hallissa ja näyttelyssä. Samana päivänä julkistetaan myös klo 14–16 Seija Juvan ja Sinikka Salokorven satukuvakrija Ilveksen uusivuosi.

Ei kommentteja: