sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Sydämellistä taidetta Iittalassa


Naivistit Iittalassa 2010.
22. naivistisen taiteen suurkatselmus
Iittalan vanhalla puukoululla
Lasikeskuksen vieressä
29.5.-29.8.2010
Avoinna joka päivä klo 10-19, myös juhannuksena

Veistos Eino Viikilä: Isäntä ratsastaa rodeota.
Valokuva Reijo Piispanen.Iittalassa on jälleen avautunut perinteinen Naivistisen taiteen kesänäyttely ja Rouva Huukin piipahti avajaisissa perjantaina.

Naivismi on todellista hyvän mielen taidetta, mutta pelkän hekotuksen sijasta se ottaa usein kärkkäästi kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin: hymy suupielessä ja leppoisasti, mutta ottaapa kuitenkin.

Iittalan kesänäyttelyssä on tänäkin vuonna mukana myös lastenkirjallisuuden kuvittajina tunnettuja taiteilijoita: Anna-Liisa Hakkarainen, Kikka Nyrén, Raimo Huittinen ja Petra Heikkilä.

Suomalaisen naivismin suuria nimiä ovat Alpo Jaakola, Nikolai Lehto ja Alice Kaira, joista Jaakola ja Kaira ovat niin ikään tehneet myös satukuvituksia, Jaakola Kaarina Helakisan satukuvakirjaan Olena ja Vassuska (Otava 1979) ja Kaira Leena Laulajaisen kuvakirjaan Tyttö ja valkoinen hevonen (Weilin+Göös 1985).

1 kommentti:

kirsti k kirjoitti...

Mahtavaa! Iittalan näyttely on jo kymmenisen kertaa kuulunut perheemme pakolliseen kesäohjelmaan. Naivistinen taide todellakin paitsi saa hyvälle mielelle myös auttaa tuulettamaan jämähtäneitä asenteita ja oivaltamaan.
Suuria suosikkejani ovat mm. Raija Nokkala ja Petra Heikkilä.
Jo nyt alkaa kutitella vatsaa ja hihityttää, jospa tänä vuonna ehtisin näyttelyyn ennen elokuuta...