perjantai 4. kesäkuuta 2010

Missä sadussa kudotaan näkymätöntä kangasta?


Maija Korhonen ja Ismo Loivamaa: Kirjavisakirja. Hattivatista Heinähattuun. Kuvittanut Pia Sakki. 66 sivua. BTJ Kustannus. 2010.Mikä mainio idea! Helsingin Kallion kirjaston lastenosaston johtava kirjastonhoitaja Maija Korhonen sekä lasten- sekä nuortenkirjallisuuden kriitikko ja monitoimija Ismo Loivamaa ovat koonneet nidottuun vihkoseen 101 lastenkirja-aiheista visailukysymystä ja tehtävää.

Esillä ovat on niin uusin suosittu lastenkirjallisuus kuin klassikotkin alkaen Grimmin veljesten ja H. C. Andersenin saduista Tove Janssonin Muumeihin ja Astrid Lindgrenin moniin lastenkirjoihin sekä Zachris Topeliuksen, Marjatta Kurenniemen ja monien muiden rakastettuihin teoksiin, sarjakuviakaan unohtamatta.

Tehtävissä on sikin-sokin eri vaikeusasteita – ehkäpä mukaan on tietentahtoen laitettu myös lasten vanhempia ja muita aikuisia innostavia kysymyksiä, joissa he voivat erityisesti päteä. Esimerkiksi Topeliuksen saduissa esiintyvien hahmojen yhdistelytehtävä tuskin on nykylapsille järin helppo.

Kirjavisakirja innostaa myös lapsia ja aikuisia keksimään uusia kysymyksiä ja pulmatehtäviä.

Kirja on onnen omiaan esimerkiksi sanataidekoulujen, päiväkotien ja alakoulun ja erilaisten harrastekerhojen ajanvietteeksi.

Ei kommentteja: