keskiviikko 20. joulukuuta 2017

20. luukku: Joulukuusi ei tuo joulurauhaa
Soiva joulukuusi, kuvitus Patricia Regan, 15 sivua, Tammi 2017.

Kartonkisivuisissa lastenkirjoissa riittää nykyisin valinnan varaa.

Yhdenlaisesta nykyajan  joulukirjahybridistä on kyse tässä amerikkalaisessa soivassa joulukuusikirjassa, joka oikeastaan kiteyttää itseensä paljon joulun kaupallista humua ja hössötystä.

Kirjassa on toki perinteinen etsi ja löydä -toiminto: jokaisella aukeamalla pyydetään etsimään kuviin piilotettuja yksityiskohtia. Tällaisenaan se soveltuu siis taaperoikäisen ensimmäiseksi joulukuvakirjaksi. 

Aukeamilla koristellaan joulukuusta, tehdään jouluherkkuja yhdessä joulupukin ja -muorin kanssa ja pakataan joulupukin verstaalla viimeisiä joulupaketteja.Patricia Reganin kuvittaman Soivan joulukuusen (Tammi 2017) voi
pystyttää pöydälle 
kolmiulotteiseksi joulukuuseksi. Lukemisen ja tutkimisen jälkeen kuusen voi laittaa pöydälle kolmiulotteiseksi joulukuuseksi. 

Mitään kiinnitysmekanismia kirjassa ei ole, mutta pyykkipoika ajaa asiansa. 


Näiden toimintojen kautta kirja on ”ihan kiva”, mutta miksi ihmeessä se on pitänyt vielä viimeistellä aivan mauttomalla ja kovaäänisellä joululaulurenkutuksella?

Näissä äänitoimintoja sisältävissä kirjoissa olisi – koko perheen joulurauhan takaamiseksi – hyvä olla myös äänenvoimakkuutta säätelevä nappi!

Ei kommentteja: