torstai 5. huhtikuuta 2012

Salaperäinen ja hurmaava Pisteli


Ville Hytönen & Krista Partti: Taatelikujan salaperäinen Pisteli. 31 sivua. Tammi 2012.Runoilija ja Savukeidas-kustantamon kustannuspäällikkö Ville Hytönen (s. 1982) laajentaa reviiriään myös lastenkirjallisuuteen. Tammenterho-sarjassa ilmestynyt kuvakirja Taatelikujan salaperäinen Pisteli on veikeän perhekeskeinen tarina, jossa mennään täysillä lapsen mielikuvituksen ehdoilla.
Leikki-ikäinen Venla kuulee olohuoneesta äidin voimakkaasti tunnelatautuneen huudahduksen, josta erottuu sana PISTELI. Venla ryhtyy oitis mielikuvittelemaan, millainen hahmo tämä Pisteli on.


Onko Pisteli jonkinlainen näätäeläin? Pelottava, karvainen ja isohampainen? Kuin rotta? Nyt Venlaa vähän hirvittää.


Venla mielikuvittelee Pistelin toinen toistaan hurjemmaksi otukseksi. Turvallisen kodin interiööreistä Venla lähtee seikkailulle myös pikkukaupungin kortteleihin ja sitten zuumataan taas kodin lämpöön ja ihmetellään Pistelin mysteeriä myös yhdessä pikkusiskon Essin kanssa.Krista Partin hiukan värisevä, pelkistetyn karrikoitu viiva piirtää isopäisiä mutta silti sympaattisia ja ilmeikkäitä hahmoja.

Sydämen kuvilla koristeltu paperiliidokki toimii johtolankana Venlalle, joka viimein ratkaisee Pistelin arvoituksen. Jännittävä ja vaiherikas mysteeri saa odottamattoman mutta valloittavan loppuratkaisun, jossa perheen jäsenten yhteenkuuluvuuden tunne ja hyvä mieli tarttuvat väistämättä myös kuvakirjan lukijaan ja kuvan katsojaan!

Ei kommentteja: