torstai 19. huhtikuuta 2012

Se tärkein sosiaalinen kontakti alkaa sylistä


Vaikka tämä menee varmaan jo jankuttamisen puolelle, niin rouva Huu ei voi olla ällistelemättä sitä suvereeniutta, jolla Kirsi Kunnas edelleen liikkuu kirjallisissa tilaisuuksissa ja onnistuu tiivistämään olennaisen myös asioista, joista tunnustaa olevansa ihan pihalla.

Viime viikonlopun Tampereen kirjamessujen yhteydessä järjestettiin Aamulehden paneelikeskustelu otsikolla Kirjan korvike – ottaako sosiaalinen media kirjallisuuden paikan? Paneeliin ottivat osaa kirjailijat Tuija Välipakka, Alexandra Salmela, Karo Hämäläinen ja Kirsi Kunnas.

Kunnas tohti esittää ääneen epäilynsä siitä, että hän olisi vaarassa syrjäytyä, kun ei käytä sähköpostia saati ole Facebookissa.

Kunnaksen mielestä ihmisen ensimmäinen – ja TÄRKEIN – sosiaalinen kontakti syntyy siitä, kun aikuinen lukee lapselle. Sosiaalista kontaktia syntyy myös, kun yksinäinen ihminen lukee tekstiä, jossa kirjailijan ääni resonoi.

Kirsi Kunnas ei ole liioin jymähtänyt hokemaan vanhoja iskulauseita, vaan muuntaa sanomaansa myös kiireisiä nykyvanhempia puhuttelevaan kuosiin. Toisaalla hän on aiemmin kiteyttänyt trendikkäästi runouden merkityksen lapselle sanomalla, että runous on lapsen ensimmäinen älylelu ja kielipeli.

Kunnas tekee yhä tuiki tärkeää työtä lastenkirjallisuuden lähettiläänä, sanansaattajana ja totuuden torvena.

Lisää tällaisia lastenkirjallisuuden tärkeyteen uskovia kirsikunnaksia tähän aina vain yksitotisempaan maailmaan, toivoo rouva Huu.

Ei kommentteja: