torstai 15. joulukuuta 2016

15. luukku: Voi sitä naurun ja lystin määrää!Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatun ja Patun ihmeellinen joulu. Puuhalahja. Otava 2016. [kirjan lisäksi pahvikotelossa lautapeli, piparimuotti ja elokuvajuliste]

Tatu ja Patu ovat vähän kuin moderneja hölmöläisiä. Heidän lapsenomainen uteliaisuutensa ja suin päin kohti uusia kokemuksia säntäilevä elämänasenteensa on hurmannut jo 14  kirjassa. 

Väärinkäsitykset ja crazy-huumori yhdistävät useampaakin nykylasten ja varhaisnuorten kirjasarjasuosikkia.

Timo Parvelan Ella- ja Sinikka & Tiina Nopolan Risto Räppääjä -sarjoissa erilaiset kommellukset seuraavat toisiaan katkeamattomana vyyhtenä.

Aino Havukaisen & Sami Toivosen Tatu ja Patu -kirjojen valttina on yksityiskohdissaan ylenpalttinen kuvitus.

Tatu ja Patu ajautuvat kaikesta suorittamisesta jouluströsseli-
joulustressiin. Onneksi tämä ahdistava olotila hälvenee nopeasti.
Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvitusta kuvakirjaan Tatun ja Patun
ihmeellinen joulu
(Otava 2015, up. 2016). 


Tällä kertaa Tatu ja Patu erehtyvät ovesta ja menevät ystävänsä Veeran kodin sijasta väärään taloon virittelemään joulutunnelmaa. 


Koska Tatu ja Patu ovat kotoisin Outolasta, heillä ei ole kovinkaan paljon ennakkotietoa ihmisten joulunviettotavoista. Väärinymmärryksestä ja –tulkinnasta syntyy toinen toistaan hupaisempia tilanteita.


Loppu hyvin, kaikki hyvin: näin idylliseen jouluasetelmaan päädytään kaiken
 kohelluksen jälkeen, kun Veera löytää Tatun ja Patun. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvitusta kuvakirjaan Tatun ja Patun ihmeellinen joulu (Otava 2015, up. 2016). 


Jouluaiheinen Tatu ja Patu -kirja ilmestyi alunperin viime vuonna, mutta Rike Jokelan Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -elokuvan siivittämänä kirja on pakattu nyt ”puuhalaatikkoon”, josta löytyy myös Tatu ja Patu -piparkakkumuotti, elokuvajuliste ja lautapeli.


Tämä ajankohtaiseksi brändätty puuhatuote tekee aika hauskasti kunniaa vanhojen lasten joululehtien tuotekonseptille: visuaalisesti tavanomaista näyttävämmistä joululehdistä löytyi nimittäin jo sata vuotta sitten myös monenlaista askaretta helpottamaan joulun odotusta!

Ei kommentteja: