tiistai 7. joulukuuta 2021

7. luukku: Rosmariini järjestää etelän lapsille valkean joulunSirkka Knuutila: Rosmariini ja valkoinen joulu. 24 tarinaa joulunodotukseen. 102 sivua. Kuvittanut Olga Badulina. Avain 2021.


 

 

– Kyllä teidän kelpaa lasketella. Toista se on etelän lapsilla. Siellä maa on musta ja rapaiset rönttökelit vain jatkuvat. Tietoakaan ei ole lumesta, vaikka joulu on tulossa, äiti Mausteinen huokaili huolestuneena mehua mukeihin kaataessaan.

 
Mausteisten suuren tonttuperheen leppoisaan joulunalusaikaan tulee odottamatonta vipinää, kun isätonttu löytää kotipihalta kylmästä tärisevän vieraan lapsen, jolla ei tunnu olevan käytöstapoja lainkaan.

 

Mausteisen tonttuperheessä on kymmenen lasta.
Olga Badulinan kuvitusta Sirkka Knuutilan joulutarinaan
Rosmariini ja valkoinen joulu (Avain 2021). 


Sirkka Knuutilan joulutarinassa on 24 lyhyttä lukua, joiden kuluessa noitatyttö Rosmariini vähitellen saavuttaa noitapoika Peeveli Pahkeisen luottamuksen ja onnistuu Pyrypojan myötämieliselä avulla saamaan etelän lapsillekin valkean joulun.

 

 

Puuhakas Rosmariini, on aiemmin seikkaillut myös Sirkka Knuutilan ja Taru Castrénin kuvakirjassa Rosmariini ja joulun taika (Kolibri 2007).
 
Venäläissyntyisen, nykyisin Suomessa asuvan Olga Badulinan herkän-hempeissä vesivärikuvituksissa on vanhan ajan satukuvitusten tenhoa. 
 
 

 

 

Ei kommentteja: