torstai 15. joulukuuta 2011

Nähdään tai ollaan ainakin kuulolla
Kaksi vinkkiä kaikille niille, joilla on näin joulun alla joko kosolti ylimääräistä aikaa tai kiinnostusta lasten- tai nuortenkirjallisuuteen:

Huomenna perjantaina 16. joulukuuta voi kopsutella satusaappaissa tai loskasaappaissa tai talvikengissä Suomen lastenkirjakauppaan klo 16.00.


Satusaappaat ja runopilli. Onnimannin artikkeleita 1978–2008 -kirjan toimittajat Tuula Korolainen ja Arja Kanerva kertovat muun muassa, miksi Pekka Töpöhäntä on hännätön, minne johtavat Hipsuvarpaan jalanjäljet ja mitkä lastenkirjat ovat suomalaisten suosikkeja.

Kirjan tekijöistä ovat mukana myös taidekasvattaja Maria Laukka, kuvittaja Kristiina Louhi ja eräs Lastenkirjahyllyn vakiolukijoiden kenties hyvin tuntema lastenkirjallisuuden tutkija ja kriitikko kertomassa, mitä on lastenkirjan kuvissa ja kuvien takana.

Kolmikko lupaa antaa myös joululahjakirjavinkkejä hyvistä lasten- ja nuortenkirjoista.

Tervetuloa siis keskustelemaan lastenkirjoista Lastenkirjakauppaan, os. Simonkatu 9, Helsinki.

Rouva Huu on myös ensi viikon maanantaina 19. joulukuuta klo 17.20 Ylen ykkösessä vieraana Eeva Luotosen kirjallisuusohjelmassa, jossa keskustellaan tutkimuksesta Minttu, Jason ja Peikonhäntä. Lasten kuvakirjoja kipeistä aiheista (Avain 2010) .

Ohjelma tulee uusintana torstaina 22. joulukuuta samalta kanavalta klo 13.00 ja on myöhemmin kuultavissa myös Yle Areenan kautta.

Ei kommentteja: