torstai 12. joulukuuta 2013

12. luukku: Paras joululahja on itse tehty


Karin Lindroos & Kajsa Wikman: Jouluiloa kierrätysmateriaaleista. 30 askartelu- ja ompeluprojektia. 103 sivua. Gummerus 2013.

Läheisimmät ystävät tietävät, että rouva Huun joulumieli nousee  yleensä jo hyvissä ajoin aloitettavissa joulutyöpajoissa. 

Tänä vuonna tosin työkiireet ja muut arjen äkkikäänteet  ovat sysänneet lahjapajaa aina vain tuonnemmaksi, mutta paniikkiin ei ainakaan vielä ole aihetta. Onhan tässä vielä kaksi viikonloppua jäljellä…Vanhat olkikoristeet luontuvat myös olkiketjuksi! Kuvitusta Karin Lindroosin ja
Kaisa Wikmanin kirjaan Jouluiloa kierrätysmateriaaleista, Gummerus 2013.

Kahden suomenruomalaisen kädentaitajan, Karin Lindroosin ja Kajsa Wikmanin, Jouluiloa kierrätysmateriaaleista on värikäs joulukaramelli, joka noudattaa kierrätyshenkeä myös hauskoissa kartonkikansissaan. 

Kädentaitokirjoissa satsataan nykyisin visuaalisuuteen. Monelle riittää näiden kirjojen selailu ja unelmointi sellaisenaan, sillä myös kuvausmiljöö on lähes poikkeuksetta näissä kirjoissa silmiä hivelevän kaunis: olipa kyse sitten harmaasta lautaseinästä, kuuraisesta talvimaisemasta tai kotoisasta keittiöstä.


... ja piparkakkumuottejakin voi välillä tuulettaa ulkona joulukranssin virkaa
toimittamassa! Kuvitusta Karin Lindroosin ja 
Kaisa Wikmanin kirjaan Jouluiloa kierrätysmateriaaleista, Gummerus 2013. 


Retrohenkinen kädentaitokirja etsii materiaalinsa kirpputoreilta. Vanhat tilkut, hellyttävät esineet ja joulukoristeet kokevat uuden elämän kekseliäiden ohjeiden ansiosta. 


Ei kommentteja: