sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. luukku: Joulun lämpö valtaa kaikkien sydämet

Elina Warsta: Aattojen aatto. 25 sivua. WSOY 2008.
Kommelluksia ja vastoinkäymisiä mahtuu Elina Warstan luoman Joulumaan kiireisen joulun valmisteluun, mutta leppeällä asenteella ja luovilla ongelmanratkaisuilla niistä toki selvitään.Elina Warstan Joulumaassa possutkin on valjastettu kiireapulaisiksi joulun valmisteluun. Warstan kuvitusta kuvakirjaan Aattojen aatto, WSOY 2008. Joulupukin pajan lahjakone sekoilee. Joulupukin ja tonttujen nutut muuttuvat pesussa vaaleanpunaisiksi, mutta Joulumaan tyylistä vastaava madame julistaa vaaleanpunaisen uudeksi joulun trendiväriksi.
Uusi tehopesuaine on vähän turhankin tehokas ja joulunpunaisista nutuista tulee vaaleanpunaisia. Elina 
Warstan kuvitusta kuvakirjaan Aattojen aatto, WSOY 2008.   


Ja vastoinkäymiset vain jatkuvat, kun Joulupukki menettää parturitonttujen tunaroinnin takia partansa ja joutuu turvautumaan aattoiltana tekopartaan.

Myös vaaleanpunaiset vaatteet herättivät ihmetystä ja hilpeyttä, ja tarkkasilmäisimmät lapset huomasivat Joulupukin tekoparran. Eräässä kodissa pukki joutui pelastamaan vakoojatontun, jota perheen koira oli erehtynyt luulemaan yhdeksi pennuistaan. 
Mutta mikään kömmähdys ei kuitenkaan pystynyt pilaamaan kenenkään joulua. Lasten hymyilevät kasvot nähdessään Pukki oli siitä varma. Joulun lämpö oli vallannut kaikkien sydämet.


Ei voi kuin ällistellä lastenkirjailijoiden kekseliäisyyttä luoda uusia selityksiä moniin lasta joulun aikaan askarruttaviin asioihin.   Eli jos tänä jouluna joku tarkkaavainen lapsi havaitsee Joulupukilla tekoparran, niin tämäkin asia on ihan helposti selitettävissä Elina Warstan joulukuvakirjan avulla!

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Joulu on ehtymättömän tarinoinnin aihe. Kivoja nuo pinkit possut joista on tehty jouluapulaisia :)