perjantai 20. joulukuuta 2013

21. luukku: Matkailu avartaa myös Velhovaaria

Hanna Kallio & Antti Kallio: Velhovaari ja joulupukin parta. 31 sivua. Arthouse 2013.Järvenpääläinen pariskunta Hanna & Antti Kallio ovat julkaisseet jo kolmannen Velhovaari-sarjaan kuuluvan kuvakirjan, jossa matkaillaan pitkin poikin Suomea. Tekijöiden tavoitteena on ollut kehittää lasten luontosuhdetta.

Sarjan sankareina ovat  Velhovaari, Kerkko ja Klaara, jotka ovat kaikki nukkeja. Velhovaarin tärkeä taikasauva sujahtaa perheen matkalaukkuun ja nuket lähtevät mukaan väijymään taikasauvaa takaisin.

Perheen kyydissä  päästään retkiluistelemaan Tuusulanjärven matkaluisteluradalle, Tampereella avantouinnille, Kemin lumilinnaan  ja Kuusamoon Rukan laskettelukeskukseen. Ja kun ollaan niin lähellä Korvatunturia, Velhovaari haluaa mennä tervehtimään myös ystävänsä Joulupukkia. Velhovaari saa yösydännä nukkuvalta Joulupukilta tärkeän velhoeliksiirin ainesosan, partasuortuvan.


Velhovaari vierailee ystävineen myös Korvatunturilla. Antti Kallion kuvitusta Hanna Kallion 
tekstiin kuvakirjassa Velhovaari ja joulupukin parta, Arthouse 2013. 


Hanna Kallion tarina on hieman poukkoileva ja jännitteetön ja Antti Kallion ruskean ja harmaan sävyiset kuvat isosilmäisistä hahmoista jäävät aika kalseiksi. Kuvakirja haaroo moneen suuntaan pienine tietoiskuineen ja lintujen tunnistuksineen. Kirjasin on järkiään melko vaikealukuista.

Velhovaari tunnetaan myös lastenlevyllä, joka on tehty yhteisörahoituksen turvin. Levyllä esiintyvät Mari Rantasila, Jonsu Salomaa, Ira Kaspi, Marzi Nyman ja Ape Anttila. Velhovaari-sivulta löytyy toiminnallisia pelejä ja pientä puuhaa. 

Ei kommentteja: