sunnuntai 12. joulukuuta 2010

12. luukku: Kadonneiden alushameiden jäljillä...


Pekka Vuori: Kadonneet alushameet. 32 sivua. Otava 1987.Tässä taas kuvakirja, jota ei ensikatsomalta arvaisikaan jouluun liittyväksi.

Kukalla ja Tupsulla on todella isokokoinen isoäiti. Isoäidillä on erivärisiä alushameita ja pyykkipäivänä ne kaikki liehuvat uhkeasti pyykkinarulla. Mutta oikukas myrskytuuli nappaa alushameet matkaansa. Kukka ja Tupsu lähtevät alushamejahtiin.

… ja löytyväthän ne kaikki isoäidin alushameet, punaista lukuun ottamatta. Kunnes tulee jouluaatto ja joulupukki.

Silkkinen säkki on pullollaan lahjoja. Koko perhettä jo naurattaa: Joulupukilla on pussina – isoäidin punainen alushame!

Pekka Vuoren kuvakirja on tekstiltään niukka ja kuvallisesti runsas pikkulasten salapoliisitarina, josta olisi lysti saada uusi painos!

Kadonneet alushameet on käännetty myös tanskaksi ja italiaksi.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tämä on mahtava kirja. Niin kaunis ja hauska ja yllätyksellinen.
Joku joskus väitti, että kaikki Pekka Vuoren kuvakirjat päättyisivät jouluun, mutten tiedä, pitääkö väite paikkansa tai onko se joskus pitänyt. (Muistaakseni ainakin Hullun hajusuolan loppu on jouluinen.)

Sari P.

Rouva Huu kirjoitti...

Tämä väite Vuoren joulumaniasta täytyy kyllä muistaa jossain välissä tarkistaa!

Nyt en esimerkiksi millään jaksa muistaa, kuinka riemastuttava kuvakirja Into, parrakas vauva päättyy.

Pekka Vuorihan on jo monena vuonna ollut japanilaisen tavarataloketjun visuaalisen joulumielen nostattaja. Ehkä hänen veistoksellisissa hahmoissaan on jotain, mikä vetoaa japanilaisiin?

Nimetön kirjoitti...

Olisipa kiva päästä japanilaiseen tavarataloon, joka olisi Pekka Vuoren kuvamaailmaan viritelty. Siinä voisi kyllä tavaranhimo riistäytyä joksikin ihan muuksi kuin nöyräksi ja järkeväksi jouluhengeksi...

Vuoren Korvatunturi on kuvituksiltaan varmaan maailman upeimpia joulukirjoja, mutta tekstipuolesta ei niinkään innostunut

Sari P.