sunnuntai 19. joulukuuta 2010

19. luukku: Mintun joulu on itse tehty


Maikki Harjanne: Mintun joulukirja. 32 sivua. Otava 1989. 2. painos Lasten Parhaat Kirjat 1990.Maikki Harjanteen Minttu-kirjat ovat ylläpitäneet boheemin lapsiperheen auvoista idylliä vuodesta 1978. Sarjalla on edelleen vankka suosio ja se karttuu uusilla osilla.

Mintun ja Villen jouluvalmisteluista kertova Mintun joulukirja hehkuttaa itse tehdyn ja kiireettömän joulun nimeen. Jouluvalmistelut käynnistyvät luontevasti, kun mummo lähettää kirjeen ja laatikollisen jouluomenoita.

Jouluaiheisen lastenkirjallisuuden sääntöjen mukaisesti lapset ovat yhä vähään tyytyviä ja lahjatoiveissaan vaatimattomia. Minttu toivoo lahjaksi luistimia ja kirjan ja Ville toivoo kitaraa. Mintun ja Villen perheessä asuu oma kotitonttu Folke, joka vie lasten kirjeen Joulupukille. Vaari on kirjoittanut Folkesta lapsille tarinoita, joita isä lukee heille ääneen.
Villen ja Mintun joulutunnelma syntyy itsetehdyistä joulukoristeista, joulupaperin teosta, joulukarkeista, joulusiivouksesta, piparinleivonnasta ja itse valmistetuista lahjoista.

Ohjelmallista tahi ei, mutta Mintun ja Villen isä ottaa hämmästyttävän aktiivisesti osaa jouluvalmisteluihin. Niinpä äidillekin jää aikaa vain makoilla sohvalla ja nautiskella, mitä lapset tosin vähän ihmettelevät…

Ei kommentteja: