perjantai 10. joulukuuta 2010

Satuja suurella sydämellä … ja siveltimellä

Tänään vietetään kolmatta kertaa valtakunnallista Satupäivää. Tapahtuman on alun perin ideoinut Suomen Teatterit ry, joka on innostanut mukaan ison joukon alan erilaisia toimijoita ja teatterin ammattilaisia.

Satupäivän aikana eri puolilla Suomea luetaan, kuullaan, koetaan ja esitetään satuja eri muodoissa ja herätellään aikuisia oivaltamaan satujen iso merkitys lapsen kehitykselle.

Ja pienen aasinsillan kautta Lastenkirjahylly uutisoi parin päivän viipeellä myös Kylli Koski –seuran keskiviikkona Yleisradion tiloissa Helsingissä jakamasta palkinnosta: Kuvittaja-kirjailija Liisa Kallio (s. 1968) sai nimittäin seuran jakaman kolmannen ja tällä erää valitettavasti viimeisen Kylli Koski –palkinnon (10 000 euroa). Palkinto myönnettiin nyt kolmannen kerran. Aiemmin sen ovat saaneet Christel Rönns ja Katri Kirkkopelto.

Vuonna 1998 perustettu Kylli Koski seura on edistänyt lastenkulttuuria taiteilija Kylli Kosken (1906–1997) elämäntyön hengessä. Seura perusti Suomen Kulttuurirahaston yhteyteen Kylli Kosken nimikkorahaston, jota on kartutettu seuran järjestämillä tapahtumilla, julkaisuilla ja myyntituotteilla. Kylli Koski –palkinnon saajiksi on haluttu valita tekijöitä, jotka kuvittavat ja kirjoittavat lapsille. Tällä tavoin heidän työnsä rinnastuu Kylli Kosken elämänuraan monien lapsisukupolvien rakastamana television Kylli-tätinä.

Kylli Koski –palkinto myönnettiin Liisa Kalliolle erityisesti hänen kuvakirjastaan Pikku Papu (Tammi 2010).

Näemme hänessä Kylli Kosken henkeä. Kylli-täti piirsi, maalasi siveltimellä ja kertoi sadun. Nyt palkitaan ihminen, joka ilmaisee sadun tekstinä ja siveltimellä


todettiin perusteluissa.

Pikku Papu on arvioitu Lastenkirjahyllyssä lokakuussa.

1 kommentti:

Karoliina kirjoitti...

Olin tosi iloinen, kun Liisa Kallio sai ko. palkinnon. Hän on todella hyvä kuvittaja.

Karoliina