sunnuntai 17. joulukuuta 2023

17. luukku: Havuntuoksua tallilla
















Merja Jalo: Lentävä nuoli: Aisakello helkkää. Kuvittanut Kristiina Mäkimattila. 59 sivua. Kvaliti 2023. 

 

 





Merja Jalon helppolukuisen Lentävä nuoli -sarjan ensimmäinen osa Niklas ja musta poni (2020, kuv. Ulla Sainio) sekä neljä seuraavaa osaa (kuv. Milla Koivunen) ovat  ilmestyneet  Aurinko-kustannuksen kautta, mutta tänä vuonna sarjaa jatkaa Kvaliti.

 

Kivelän tallilla on paljon shetlanninponeja, ja pieni Niklas-poika käy siellä ratsastamassa. 

 

Jalon sisarusten Merja ja Marvi Jalon tuotteliaisuuden  ja innovatiivisuuden äärellä ei voi kuin ällistellä. 


Tämän Lentävä nuoli -sarjan erityisyys löytyy ratsastusta harrastavasta. todennäköisesti jopa vielä alle kouluikäisestä poikapäähenkilöstä. 

 

Tallillakin valmistaudutaan lähestyvään jouluun. Tallin joulujuhlien alla tallilla syttyy kuitenkin varomattomuudesta johtuva tulipalon alku, jonka Niklas, palomiehen poika, osaa rauhallisella toiminnallaan kuitenkin sammuttaa.

 

Tallin omistajat haluavat kiittää Niklasta ja tarjoavat hänelle rekiajelun.  

 

Merja ja Marvi Jalon uusissa hevoskirjoissa tuodaan esille eläinten hyvä kohtelu ja eläinten erityispiirteiden huomiointi ulotetaan myös tallin joulukoristeluun. Tallin ratsastuksenopettaja Peetu ohjeistaa lapsia:

 

– Hevoselle paras joulukoriste on kuusenhavut. Ne elävöittävät karsinaa tuoksullaan. Hevoset tykkäävät myös mutustella niitä. Havut ovat terveellinen herkku. Sitten kun askartelette joulukoristeita karsinan ulkopuolelle, niin sitokaa ne koristenauhalla niin, etteivät hevoset ylety niihin. 

 

Ei kommentteja: